Tiramisu nasıl yapılır, özellikle tatlılar arasında lezzeti ve görünüşü ile çok sık tercih edilen tiramisunun yapımı biraz uğraştırıcıdır. Ancak yapılacak lezzetli bir tiramisu ile bu zahmete katlanılabilir. Daha önce bir defa bile tatlı yemeyen insanlar, bu tarifle yapılan tiramisuyu tatmadan duramayacaklar. Şimdi sizlere
tiramisu nasıl yapılır kolay ve pratik bir şekilde vermeye çalışacağız.
Tiramisu Gerekli malzemeler
- Yarım litre süt
- 2 tane yumurta sarısı
- 2 kaşık tepeleme un
- 1 kutu labne peynir
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Kedi dili bisküvilerini ıslatmak için hazırlanacak karışım
- 1 su bardağı kaynar su
- 2 çorba kaşığı kadar nescafe
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı süt
- 2 çorba kaşığı Baileys (İsteğe göre bu likör kullanılmayabilir)
Bu malzemelerin yanında 1 paket kedi dili bisküvisi ve üstü için kakao gerekmektedir.
Hazırlanışı
Kedi dili bisküvilerini ayrı ayrı çıkarıp bir kava dizmeden önce hepsini tek tek ıslatmak gerekmektedir. Bu nedenle ilk önce kremanın hazırlanışına bir göz atalım.
Krema tarifi
Yumurta sarıları, süt, un ve şeker bir kaba alınarak mikserle iyice köpürene kadar karıştırılır. Karıştırma sırasında başında beklemek ve orta derecede bir ateş kullanmak önemlidir. Kaynadıktan sonra içine vanilya ve labne peyniri ekleyin. Ekledikten sonra tekrar mikserle karıştırın. Krema hazır hale gelmiştir.
Kedi dillerinin ıslatılması
Kedi dilleri yerleştirilmeden önce ıslatma işlemi yapılmaktadır. Su, nescafe, toz şeker, süt ve baileys liköründen oluşan bir karışım hazırlayarak kedi dillerini ıslatın. İlk önce paketten çıkarılan bisküviler ıslatılır ve alt sıraya güzelce dizilir. Hepsi ıslatıldıktan sonra üstüne krema sosu dökülür. Ve her yer düzgün bir şekilde olmalıdır. Daha sonra bir çay süzgeci yardımıyla üzerine kakaoyu ekleyelim. Tiramisu soğuduktan sonra üzerini streç bir filmle kaplayın. 2 saat kadar buzdolabında bekledikten sonra tatlı servis edilmeye hazır hale gelecektir.
Afiyet olsun.