Tiramisu Kreması Tiramisu, hem hafif hem de yumuşak bir tatlı olması bakımından oldukça lezzetli bir tatlı türüdür. Genelde pastanelerde hazır olarak tüketilen Tiramisunun evde de yapılabildiğini ve hatta daha lezzetli olabileceğini söylemek mümkündür. Yazın ve kışın tüketebileceğiniz bu tatlı, benim tarifini vereceğim gibi yapılabileceği gibi dondurmalı da olabilir. Bu tamamen kişisel tercihinize bağlıdır. Tiramisu kreması için gereken malzemeler sanıldığının aksine her yerde bulunabilir. Kremayı yapabilmek için gereken malzemeleri marketlerden kolayca temin edebilirsiniz. Tiramisu Kremasının Malzemeleri
Tiramisu Kreması Nasıl Yapılır? Krema için gereken malzemelerden şeker, un, süt ve yumurtayı bir tencereye koyun ve mikser yardımıyla homojen bir karışım elde edene kadar çırpın. Daha sonra tencereyi ocak üzerine alarak karışımı iyice koyulaşıp tam bir krema haline gelene kadar karıştırın. Karışım gereken kıvama geldiğinde ocaktan alarak dinlenmeye bırakın. Tiramisu tatlısının hazırlanma işlemleri bitene kadar karışım ılık hale gelinceye kadar dinlendirilmelidir. İstenilen ılık hale gelen karışımı tekrar önünüze alarak içerisine labne peynirini ilave edin. Bir mikser yardımıyla karışım tekrar pürüzsüz bir görünüm alana kadar çırpılmalıdır. Böylelikle tiramisu için gereken krema hazırlanmış olur. Artık tatlıyı yapacağınız tiramisu kreması hazırdır. Kolayca diğer işlemleri de yaparak misafirlerinize sunum yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Tiramisu kremasının daha lezzetli olması için birkaç ipucu:
Bu tarifle evde kolayca tiramisu kreması yaparak, misafirlerinize ve sevdiklerinize lezzetli bir tatlı sunabilirsiniz. |