Pratik Tiramisu Pratik tiramisu, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tatlı türüdür. Geleneksel tiramisu, kedi dili bisküvileri ve mascarpone peyniri ile yapılırken, pratik versiyonu hazır kek ve labne peyniri kullanılarak da yapılabilmektedir. Hazır kekle yapılan tiramisu, özellikle akşam yemeklerinden sonra veya çay saatlerinde misafirlerinize sunabileceğiniz mükemmel bir ikramdır. Ayrıca, çocuklarınız için de harika bir alternatif olacaktır. Pratik Tiramisu İçin Gerekli Malzemeler
Muhallebisi İçin
Keki Islatmak İçin
Üzeri İçin
Pratik Tiramisu Nasıl Yapılır? Pratik tiramisu hazırlığına muhallebiyi yaparak başlayın. Orta boy bir tencereye yumurtayı kırın ve üzerine sütü ekleyerek çırpıcı ile karıştırın. Ardından toz şeker ve unu ilave edip karıştırmaya devam edin. Tencereyi orta ateşe alarak sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi göz göz olduktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yaklaşık 15 dakika soğuduktan sonra labne peynirini ekleyip mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Yarım su bardağı sıcak suya Nescafe ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı bir kenarda ılımaya bırakın. Hazır kekin bir parçasını uygun bir tepsiye yerleştirin. Tepsideki keki, hazırladığınız Nescafeli suyun yarısı ile ıslatın. Üzerine ılımış olan muhallebinin yarısını döküp eşit şekilde yayın. Diğer kek parçasını muhallebinin üzerine kapatın. Kalan Nescafeli karışımla üstteki keki ıslatın. Kalan muhallebiyi üstteki kekin üzerine dökerek eşit şekilde yayın. Pastanın üzerine çay süzgeci yardımıyla kakao serpiştirin. Tiramisu buzdolabında en az 2 saat bekletin. Bekleme süresinin sonunda dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun. |