Oktay Usta Tiramisu Tarifi Oktay Usta Tiramisu, kakaolu keke kahve ile farklı bir boyut kazandıran ve içindeki labne ile yapılan kremanın dayanılmaz lezzetiyle kendini gösteren bir tatlıdır. Bu eşsiz lezzetin sırrı, içeriğindeki yoğun kahve tadında saklıdır. Şimdi size usta şef Oktay Usta'nın özel püf noktaları ile muhteşem bir tiramisu tarifi sunuyorum. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Oktay Usta Tiramisu Malzemeleri Keki İçin
Kreması İçin
Keki Islatmak İçin
Üzeri İçin Kakao serpin. Oktay Usta Tiramisu Nasıl Yapılır? Öncelikle yumurtayı ve şekeri köpürene kadar iyice çırpın. Bu, kekinizin kabarık ve yumuşak olmasını sağlar. Ardından sıvı yağı ve sütü ekleyip biraz daha çırpın. Daha sonra kakao ve unu önce kaşıkla karıştırarak köpüğü dağıtmadan harmanlayın ve ardından mikserle iyice çırpın. Son olarak kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyip iyice çırptıktan sonra yağlanmış ve unlanmış daire şeklindeki kilitli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Kek kakaolu olduğu için pişip pişmediğini ya da üzerinin kızarıp kızarmadığını anlamak zor olabilir. Bu nedenle fırına ara ara bakın ve üzerinin kabardığı ve kokusu çıktığı zaman bir kürdan yardımıyla kekin birkaç yerine kürdan batırarak test edin. Ayrıca keki pişirdikten sonra bir gün dinlendirin. Bu, hem kesimini kolaylaştıracak hem de lezzetini artıracaktır. Kekin kuru yerlerini rondodan geçirip toz haline getirdiğiniz kekin üzerini süslemek için kakao yerine kullanabilirsiniz. Şeker, vanilin ve unu derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ekleyip karıştırdıktan sonra pişirmeye başlayın. Muhallebi kıvamına gelene kadar topak olmaması için iyice karıştırın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına koyarak dinlendirin. Muhallebinin katı bir kıvama gelmiş olması gerekir. Muhallebiyi yumuşatmak için içine krem şanti ve labne peyniri ekledikten sonra mikserin en yüksek ayarıyla krema pürüzsüz olana kadar çırpın. Keki Islatmak İçin: Suyu, toz şekeri ve granül kahveyi bir su bardağı suda iyice karıştırın. Bir gün önceden dinlendirdiğiniz keki bir ip yardımıyla ortadan ikiye ayırın. Kekin her tarafını hazırladığınız kahve karışımıyla ıslatın. Kekin her tarafını iyice ıslattıktan sonra üzerine kremayı pürüzsüz bir şekilde sürün. Kekin diğer katmanını da ıslatıp, ıslanan katmanın kremaya gelecek şekilde kapatın. Son kalan kremayı da kekin üzerine sürün ve bir süzgeç yardımı ile her tarafına kakao serpin. Son olarak, Oktay Usta Tiramisu'yu havuç dilimi şeklinde kesip şık bir servis tabağına alarak servis edin. Şimdiden Afiyet Olsun. |