Oktay Usta Tiramisu, kakaolu keke kahve ile bambaşka bir bakış açısı kazandıran ve içindeki labne ile yapılan kremanın dayanılmaz lezzetine sizde inanamayacaksınız. Bu doyulmaz tadın lezzeti içeriğinde ki yoğun kahve tadına borçludur. Şimdi size usta şef Oktay Ustanın kaleminden özel püf noktaları ile birlikte muhteşem bir tatlı tarifi olan tiramisu tarifini veriyorum. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Oktay Usta Tiramisu Malzemeler:
Keki İçin:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilya
Kreması İçin:
- 4 yemek kaşığı labne peyniri
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 2 yemek kaşığı un
Keki Islatmak İçin:
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
Üzeri İçin: Kakao serpin.
Oktay Usta Tiramisu Hazırlanışı
Öncelikle yumurtayı ve şekeri tarifteki ölçülere göre köpürene kadar iyice çırpın. Böylelikle kekiniz kabarık ve yumuşacık olacaktır. Daha sonra içine sıvı yağı ve sütü ilave edin. Biraz daha bu şekilde çırpmaya devam edin. Daha sonra kakao ve unu önce kaşıkla köpüğü dağıtmadan harmanlayın ve daha sonra mikserle iyice çırpın. Son olarak kabartma toz ve şekerli vanilyayı ekleyip iyice çırptıktan sonra yağlanmış ve unlanmış daire şeklindeki kilitli kek kalıbına dökün. Daha önceden ısıtılmış olduğunuz 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
Kek kakaolu olduğu için pişip pişmediğini yada üzerinin kızarıp kızarmadığını anlamak çok zordur bu nedenle fırına ara ara bakın ve üzerinin kabardığı ve kokusu çıktığı zaman bir kürdan yardımıyla kekin birkaç yerine kürdan batırarak test edin. Ayrıca keki pişirdikten sonra bir gün dinlendirin. Hem kesimini kolaylaştıracak hemde lezzetinin tadını ikiye katlayacaktır. Kekin kuru yerlerini rondodan geçirip toz haline getirdiğiniz kekin üzerini süslemek için kakao yerine kullanabilirsiniz.
Şeker, vanilya ve unu derin bir tencereye alın. Daha sonra Üzerine sütü ekleyip karıştırdıktan sonra pişirmeye başlayın. Muhallebi kıvamına gelene kadar topak olmaması için iyice karıştırın. Daha sonra oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına koyarak dinlendirin. Katı bir muhallebi kıvamına gelmiş olması lazım. Muhallebiyi yumuşatmak için içine krem şantiyi ve labne peyniri ekledikten sonra mikserin en yüksek ayarıyla krema pürüzsüz olana kadar çırpın.
Keki Islatmak İçin: Suyu, toz şekeri ve granül kahveyi bir su bardağı suda iyice karıştırın.
Bir gün önceden dinlendirdiğiniz keki bir ip yardımıyla ortadan ikiye ayırın. Daha sonra kekin her tarafını hazırladığınız kahve karışımıyla ıslatın. Kekin her tarafını iyice ıslatın. Daha sonra üzerine kremayı pürüzsüz şekilde sürün. Daha sonra kekin diğer katmanını da ıslatıp ıslanan katmanın kremaya gelecek şekilde kapatın. Daha sonra son kalan kremayı da kekin üzerine sürün ve bir süzgeç yardımı ile her tarafına kakao serpin. Daha sonra Oktay Usta Tiramisu havuç dilimi şeklinde kesip şık servis tabağına alarak servis edin.
Şimdiden Afiyet Olsun.