Çikolatalı tiramisu, sevilen pasta tariflerinden biridir. Bu lezzetli tarif, sık sık yapılarak evlerde eksik olmayan tatlılardan biri haline gelir. Çikolatalı tiramisu için hazır pandispanya kullanılabileceği gibi evde de yapılabilir. Elbette evde yapılan pandispanya çok daha lezzetli olacaktır. Ancak buna zamanınız yoksa hazır çikolatalı pandispanya da tercih edilebilir. Şimdi, evde hazırlayacağınız bir pandispanya ile yapabileceğiniz çikolatalı tiramisu tarifine bakalım. Çikolatalı Tiramisu Pandispanya Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Çikolatalı Tiramisu Kreması Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Çikolatalı Tiramisu Nasıl Yapılır? Çikolatalı tiramisu yapımı için ilk olarak pandispanyanın hazırlanması gerekir. Bunun için dört yumurta ve bir su bardağı şeker derin bir kaba alınarak köpürene kadar çırpılır. Üzerine bir su bardağı sıvı yağ ve bir su bardağı süt eklenir ve tekrar çırpılmaya devam edilir. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaonun yarısı elenerek bu kaba eklenir. İyice çırpılır ve kelepçeli yuvarlak kalıp iyice yağlanır, pandispanya hamuru kalıba dökülür. Yüz seksen derece fırına verilir. İlk yirmi beş dakika fırın hiç açılmaz, kekin iyi kabarması için. Pandispanya pişince fırından alınır ve soğumaya bırakılır. Ardından kremanın yapımına başlanır. Krema yapımı için labne hariç tüm malzemeler bir kaba alınır ve iyice çırpılır. Ocağa alınarak altı açılır ve kaynayana kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra bir iki dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır. Krema soğuyunca labne peyniri eklenir ve mikser ile iyice çırpılır. Pandispanya ip ile iki parçaya ayrılır. Nescafe bir su bardağı su ile hazırlanır ve alt taban kahve ile ıslatılır. Üzerine krema dökülür. İkinci kat kek üzerine alınır ve tekrar krema sürülür. Son olarak kalan bir paket kakao pastanın üzerine elenerek servise hazırlanır. Ardından afiyetle yenir. Ekstra Bilgiler Çikolatalı tiramisuyu daha da zenginleştirmek için üzerine rendelenmiş çikolata veya kakao parçacıkları ekleyebilirsiniz. Ayrıca, tiramisuyu bir gece buzdolabında bekletmek, lezzetlerin daha iyi oturmasını sağlar. Servis ederken üzerine taze nane yaprakları veya çilek dilimleri ekleyerek görsel açıdan da çekici hale getirebilirsiniz. |
Hamid
12 Temmuz 2024 CumaBen bu tarifle ilgili bir şeyi merak ediyorum: Pandispanyayı fırına verdikten sonra fırının kapağını açmadan ortalama ne kadar süre beklemeliyim ki kek iyi kabarsın?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaHamid, pandispanyanın iyi kabarması için fırının kapağını ilk 20-25 dakika kesinlikle açmamalısın. Bu süre içerisinde kekin yapısı bozulmadan kabarması sağlanmış olur. Ancak fırının sıcaklığına ve tarifine göre bu süre biraz değişebilir, bu nedenle tarifte belirtilen süreleri takip etmek en iyisi. Afiyet olsun!