Tiramisu chocolate, İtalya'nın Floransa bölgesinden çıkıp bütün dünyaya yayılmış en çok bilinen tatlılardan birisidir. İçi yumuşak, üstü hafif sert, en üstüne çikolata sosu dökülerek servis edilir. Ortalama hazırlama süresi 20-30 dakika arasında soğuk olarak tüketilen bir tatlıdır.
Tiramisu chocolate yaparken gerekli olan malzemeler şu şekilde sıralanabilir.
- 5 adet yumurta
- 300-400 gram pötibör bisküvi veya pandispanya keki (keki kendiniz de yapabilirsiniz ama daha hazırlanış daha uzun sürer)
- 400 gram Mascarpone türü peynir (sanal marketlerden rahatlıkla bulabilirsiniz)
- 1 su bardağı toz şeker
- Toz kakao ve toz kahve
Yaapılışı: Yumurta akları yarım bardak toz şekerle karıştırılarak köpüklü bir karışım elde edilir. Yumurta sarıları ile toz şeker ve mascarpone peyniri krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Bu iki karışım birbirine eklenir. Yaygın bir kapta 3-4 bardak ılık suya toz kahve ve 2 kaşık şeker katılarak bisküviler veye pandispanya keki bu suya yatırılarak biraz su çekmesi beklenir. Sonra bir tepsiye alınan kekin üstüne hazırladığımız kremanın yarısı dökülür ve toz kakao serpilir. Bir kat daha kek konulur ve kalan krema üzerine yaydırılır. Yine toz kakao serpilir. Tiramisu chocolate tatlısı hazırdır.
Tiramisu chocolate üstüne dökülecek çikolata sosunu hazırlamak için 250 gram tereyağını bir tencerede eritin, içine bitter çikolata parçaları ayırın ve akışkan çikolata elde edin. İsterseniz süt ekleyip sütlü akışkan çikolata da elde edebilirsiniz. Akışkan çikolata ılık bir hal aldıktan sonra tiramisu tatlısın üzerine dökülür ve buzdolabında en az 3 saat soğumaya ve dinlenmeye bırakılır.
Ek olarak, bütün bu tariflerle uğraşmak istemiyorsanız marketlerde hazır tiramisu chocolate karışımları ve ek olarak çikolata sosu bulabilirsiniz. Bunun için cebinizden çıkacak para yüzde 80 kadar daha fazla olacaktır.