Kolay Tiramisu Klasik bir İtalyan tatlısı olan tiramisu, artık herkesin kolayca yapabileceği bir tarifle karşınızda. İşte size adım adım kolay tiramisu tarifi: Gerekli Malzemeler
Muhallebi İçin
Islatmak İçin
Üzeri İçin
Kolay Tiramisu Nasıl Yapılır? İlk olarak muhallebiyi hazırlamak için, şeker, un, süt ve yumurta bir tencereye alınır ve çırpılarak karıştırılır. Karışım ocağa alınarak, kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır ve muhallebi ılıması için bir kenarda bekletilir. Yaklaşık 15 dakika sonra, muhallebi ılındığında labne peyniri eklenir ve mikser ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpılır. Bu arada, sıcak su içinde hazır kahve karıştırılarak hazırlanır ve hafif soğuması için bekletilir. Pandispanya kekinin bir katı servis tabağına yerleştirilir ve kahvenin yarısı ile bu kek ıslatılır. Üzerine hazırladığımız kremanın yarısı eklenir. Kalan kahve ile pandispanyanın üst katı da ıslatıldıktan sonra, ikinci kat düzgün bir şekilde kapatılır. Kalan krema da dökülerek pastanın üstü ve kenarları güzelce sıvanır ve her yeri eşit şekilde kaplanır. Kekimiz artık hazır. Son olarak, pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpiştirilir. Buzdolabında birkaç saat bekletilip dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun. |