Tiramisu, İtalya kökenli bir yaş pastadır. Sütlü muhallebili ve yaz aylarında soğuk olarak tüketebileceğimiz enfes bir tatlıdır. Büyükten küçüğe herkesin seveceği bir tatlı türüdür. İsteğe göre meyve ekleyerek zenginleştirilebilir ve isterseniz kedidili bisküvi isterseniz pandispanya kullanarak yapabilirsiniz. Malzemeler
Meyveli Tiramisu Nasıl Yapılır? Önce sütü, şekeri, nişastayı, unu, yumurtayı ve vanilyayı bir tencerede ocakta karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve ılımaya bırakın. Muhallebi ılındıktan sonra içine labne peynirini ekleyin ve iyice karıştırın. Kare bir cam borcama kedidili bisküvileri dizin. Dizdiğiniz bisküvilerin üzerine nescafeli sıcak su serpin. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi ekleyin ve arasına bir kase doğranmış çilek yerleştirin. Üstüne tekrar kedidili bisküvi dizin ve tekrar muhallebi ekleyin. Hazırladığınız tiramisunun en üstüne kakao serpin ve buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuk servis yapın. Ekstra Bilgiler Tiramisuyu farklı meyvelerle de zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, muz, kivi veya böğürtlen gibi meyveler de bu tarife çok yakışacaktır. Ayrıca, tiramisunun üzerine rendelenmiş çikolata ekleyerek sunumunu daha şık hale getirebilirsiniz. |