İtalyan Tiramisu, Tiramisu dediğimiz zaman ilk aklımıza gelen, bildiğimiz kadarıyla, kahveli bir tatlıdır. İtalyan tiramisunun adı üstünde anavatanı, İtalya'dır. Yıllar önce italyan tatlı ustaları, az malzemeli, çok kolay, pratik ve aynı zamanda lezzetli bir tatlı yapmaya karar vermişler, öylemi böylemi derken tiramisuyu ortaya çıkarmışlar, bu yüzden ana vatanının dışındaki yerlerde bu tatlıya italyan tiramisu denir. Tiramisu hemen hemen her damak tadına uygundur, her yaşta insanın rahatlıkla yiyebileceği bir tatlıdır, kalorisi düşüktür, sütlü bir tatlı olduğu içinde besin değeri yüksek bir tatlıdır. İtalyan tiramisu çok pratik bir tatlı olduğu için evde de rahatlıkla yapılabilir. Özellikle altın günlerinde masalarınızı çok zengin gösterecektir, güzel görüntüsüyle hem göze, müthiş lezzetiyle hem de damağa hitap eden bu İtalyan tiramisuya misafirleriniz bayılacaklar.
İtalyan Tiramisu Malzemeleri
- 6 adet yumurta
- 5 kahve fincanı un
- 5 kahve fincanı şeker
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı şeker
- 4 çorba kaşığı un
- 200 gram mascarpone peyniri
- 1 paket kakao (üzeri için)
- 100 gram bitter çikolata (üzeri için)
- 1 su bardağı ılık su (keki ıslatmak için)
- 10 gramlık 1 paket nescafe (keki ıslatmak için)
İtalyan Tiramisu Yapılışı
Tiramisu yaparken ilk önce kekinden başlıyoruz, öncelikle yumurtaları ve şekeri derince bir kapta, çırpıcı yardımıyla iyice köpürene kadar çırpalım, iyice kabardıktan sonra, manuel bir şekilde yani bir kaşık yardımıyla karıştırmak şartıyla, unu, sıvı yağı, kakaoyu ve kabartma tozunu ilave edip, yavaş bir şekilde karıştırmaya devam edelim, daha sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serip, kek hamurumuzu içine döküp, pişmeye bırakalım.
Bu sırada kek pişerken, kremasını yapalım, krema içinde derince bir tencereye sütü, yumurtayı, şekeri, unu, ilave edip ocağa koymadan önce iyice çırpalım daha sonra ocağa koyup karıştırarak pişirelim, altını kapatıp kenara alalım, içine mascarpone peynirini ilave edip iyice özleşene kadar bir çırpıcı yardımıyla çırpalım, İtalyan tiramisunun kreması da hazır.
Fırından çıkarttığımız kekimizi başka bir servis tepsisine alıp yanlamasına ortadan ikiye bölelim, böldüğümüz yerlerine, ılık suda erittiğimiz nescafeyi, bir kaşık yardımıyla her iki keke eşit şekilde gezdirelim, hazırladığımız kremayı ikiye bölüp yarısını altta kalan kekin üzerine eşit bir şekilde yayıp, diğer nescafe ile ıslattığımız keki de üzerine kapatalım, kalan kremayı da kekin en üst kısmına eşit bir şekilde yayalım, kremanın üst kısmına her tarafına eşit olacak şekilde bir çay süzgeci yardımıyla kakaoyu eleyelim, üzerine de çikolatayı rendeleyip pastamızı buzdolabına koyalım, 2-3 saat soğuduktan sonra, İtalyan tiramisu servise hazır.
Afiyet olsun.