Hazırlanışı oldukça kolay ve dillere destan bu enfes pastayı yediden yetmişe hemen hemen herkes çok severek tüketmektedir. Birçoğumuz tiramisuyu İtalyan pastası olarak bilir fakat ülkemizde de pek çok kişi tarafından sevilerek hazırlanıp tüketilmektedir. Birçok besin ve meyve ile tiramisu hazırlanmaktadır. Tiramisu çeşitlerinin içinde en lezzetlisi ve en bilineni labneli tiramisudur. Bir de içerisine Türk kahvesi veya Nescafe eklendiğinde lezzetine diyecek yoktur. Labneli tiramisuyu genelde kahve keyfinin yanında tüketiriz fakat çay keyfinin yanına da oldukça yakışmaktadır. Labneli tiramisu daha önce tatmış olan ve çok sevenler için labneli tiramisu tarifini paylaşıyorum. Denenmiş ve olumlu sonuç alınmıştır. Umarım denersiniz. Labneli Tiramisu İçin Gerekli Malzemeler
Kreması İçin
Keki Islatmak İçin Kahve
Labneli Tiramisu Nasıl Yapılır? Labneli tiramisu yapımına ilk olarak krema ile başlıyoruz. Krema için küçük bir tencereye yumurta sarısını, sütü, vanilyayı, nişastayı, unu ve toz şekeri koyup karıştırıcı ile çırpıyoruz. Daha sonra ocakta kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Kıvam alan kremayı ocaktan indiriyoruz. Kremayı soğuması için bir kenara alıyoruz ve biz bu arada keki ıslatmak için Nescafe'yi hazırlıyoruz. Bir bardak sıcak sütün içine üçü bir arada Nescafe'yi ekleyip karıştırıyoruz. Dilerseniz iki paket yerine bir paket de kullanabilirsiniz. Ayrıca çok tatlı sevenler şeker de ekleyebilir. Daha sonra soğuyan kremaya labneyi ekleyip iyice çırpıyoruz. Daha sonra hazır kakaolu pandispanya kekinin bir katını servis tabağına alıp iç kısmını hazırladığımız kahvenin yarısı ile ıslatıyoruz. Kahvenin diğer yarısı ile de üst katına koyacağımız kekin iç kısmını ıslatıyoruz. Ardından servis tabağına aldığımız kekin üzerine hazırladığımız kremadan bir miktar seriyoruz ve üstüne diğer keki koyuyoruz. Kalan kremayı tiramisunun üzerine koyup spatula ile düzelterek sürüyoruz. Son olarak kakaoyu elek ile eleyerek kekin üzerini kaplıyoruz. Hazırladığımız labneli tiramisuyu buzdolabında iki saat dinlendirip servis yapıyoruz. Deneyeceğinizi ve beğeneceğinizi umuyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun. Ekstra İpuçları
|