{ "title": "Vişneli Tiramisu Tarifi", "image": "https://www.tiramisu.gen.tr/images/Visneli-Tiramisu-Tarifi-73.jpg", "date": "21.01.2024 17:03:09", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Vişneli Tiramisu Tarifi, lezzetli bir tariftir. Tiramisu hafif olmakla beraber vişneyle harika bir uyumu vardır. O enfes aroma ve tadıyla damaklarda güzel bir his bırakacaktır. Hem çocukların hem de sevdiklerinizin ilgi odağı olacağını söyleyebilirim. Arkadaşlarınız, misafirleriniz de beğenerek yiyeceklerdir. Onun içinde denemenizi tavsiye ederim.

Vişneli Tiramisu İçin Gereken Malzemeleri
Krema için
Islatmak için
Vişneli Tiramisu Nasıl Yapılır?

Kalıbınızın içerisine yağlı kâğıt ya da folyo serip duvar kısımlarına da yağ sürün. Oda ısısındaki yumurta ve şekeri 2 dakika kadar yani şekerler eriyene kadar çırpın. Sonra vişne suyu, vanilya, kakao ve unu ekleyin güzelce özünü bulana kadar karıştırın. Sonra da kabartma tozu ilave edip silikon veya tahta kaşıkla kibarca karıştırın. Kalıbın içine keki güzelce dökün ve dikkatlice 1-2 kez yere vurdurarak hava kabarcığı kalmasını önleyin. Keki pişirmek için, ılık 180 derecelik ayarda ilk 25 dakika fırının kapağını hiç açmadan pişirin ve daha sonra kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin. Sonra pişmiş olan keki 5 dakika civarı fırının sıcaklığında sönmemesi için bırakın. Keki fırından alın ve soğuduktan sonra kalıbından çıkarın ve ters taban kısmı daha düzgün olduğu için keki ters çevirin iyice soğumaya bırakın.

Elinizi kekin ortasına bastırarak dikkatli bir şekilde ortadan ikiye keserek bölün. Bu sırada kalıbı tekrar yıkayın ve güzelce kurulayın. Kalıbın tabanına alta gelecek keki yerleştirin ve vişne suyu ile Nescafe'yi karıştırıp keki ıslatın. Ardından kremaya geçin. 6 bardak süt, şeker ve unu bir tencereye alın. Kalan süt, yumurta sarısı ve nişastayı inceltin. Tencerede olan krema kaynamaya başlayacağı ısıya yaklaştığında yumurtalı karışımı da içine ekleyin ve göz göz oluncaya dek pişirin. Sonra ocaktan alın ilk sıcağı gittiğinde labne ve vanilya ekleyin güzelce mikser yardımı ile 3-4 dakika çırpın. Hazırlamış olduğunuz kremanın yarısını kekin üzerine serin. Öbür kek parçasını da dikkatlice üzerine kapatın. Kalan kremayı da (İsterseniz aroma versin diye vişne suyu ekleyebilirsiniz) kekin üstüne dökün ve yine dikkat ederek buzdolabına dinlenmesi için kaldırın. Yaklaşık 3-4 saat bekletebilirsiniz. Daha sonrasında kalıbı dikkatlice çıkarıp alt taban ile hazırlamış olduğunuz servis tabağına alın. Sonra da üzerine süzgeç desteği ile kakao serpin ve istediğiniz şekilde süsleyin.
" } ] }