{ "title": "Tiramisu", "image": "https://www.tiramisu.gen.tr/images/tiramisu(2).jpg", "date": "21.01.2024 09:00:43", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Tiramisu, İtalyan mutfağına ait olan oldukça lezzetli ve hafif bir tatlıdır. Ancak son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygın şekilde yapılmakta ve tüketilmektedir. Bu lezzetli tatlıyı her zaman dışarıda yemeye alışanlar, evde yapmayı da denemelidir. Tiramisu tarifleri değişik şekillerde hazırlanmaktadır. Bazen hazır kekle bile tiramisu yapılıyor. İtalyan ustalar kadar olmasa bile, bu tarifte tatlı keyfini sürmenize yardımcı oluyor. Tiramisu insanlara mutluluk ve enerji verir. Bu yüzden İtalyanlar tarafından tatlı, kelime anlamı beni yukarıya çek, beni yukarıya kaldır anlamına gelen tiramisu olarak adlandırılmıştır. Tatlıyı yemeseniz bile, sevmeseniz de iştah açan bir görünümü var. Tatlının en önemli malzemeleri ise kedi dili bisküvisi, granül kahve ve İtalyanların bilinen peynirlerinden olan mascarpone peyniridir. Bu peyniri büyük alışveriş merkezlerinde rahatlıkla bulabilirsiniz. Ancak bulamazsanız aynı lezzette olmasa da labne peyniri de kullanabilirsiniz. İtalyanların yaptığı tiramisu tarifinde biraz acı badem likörü de kullanılmaktadır. Ancak bunu tercih etmezseniz, acı badem özütü de kullanabilirsiniz. Tatlınızı bir borcama yapabilirsiniz. İsterseniz kup bardaklarına da yapabilirsiniz. Sunum açısından kuplar sizlere büyük kolaylık sağlar. Tiramisu hakkında sizlere bu bilgileri verdikten sonra tatlıyı hep birlikte hazırlamaya başlayalım. Verdiğimiz tarif sizlere gerçek tiramisu lezzetini tattıracaktır. Hepinize kolay gelsin.

Tiramisu için gerekli malzemeler
Tiramisu nasıl yapılır?

Önce ocağın üzerine küçük bir tencereyle su koyun ve kaynatın. Bu tencerenin üstüne yerleştirdiğiniz bir kabın içinde yumurta sarılarını ve toz şekeri çırpmaya başlayın. Ocağın altını bu esnada kısın. El çırpıcısıyla karışımı 10 dakika kadar çırpın. Daha sonra kabı tencerenin üzerinden indirin ve dışarıda karıştırın. Ilındıktan sonra içine mascarpone peynirini koyarak, karışımla özdeşleşinceye kadar karıştırın. Bu aşamada acı badem özütünü ya da acı badem likörünü de ilave edebilirsiniz.

Bu arada başka bir kabın içinde süt kremasını mikserle koyulaşana kadar çırpın. Daha sonra bunu yumurta sarılarının karışımına ıspatula ile yedirin. Ancak malzemenin sönmemesine dikkat edin. Şimdi kaynar suya Nescafe'yi koyarak karıştırın. Kedi dili bisküvilerini ortadan kırın. Tiramisu tatlısını kuplara hazırlayacağımız için bisküvileri kırdık. Borcama yapacaksanız bütün kullanabilirsiniz. Kedi dili bisküvisini Nescafeli suya batırın ve kupun dibine yerleştirin. Üzerine biraz kremadan koyun. İkinci parça bisküviyi yine neskafeli suya batırın ve kupa koyun. Üzerine yine biraz krema koyun. Diğer kedi bisküvilerini de aynı şekilde kuplara koyun. Tarif ettiğimiz şekilde kremadan da koyun. Hepsi tamamlanınca bunları buzdolabında 3-4 sat kadar dinlendirin. Buzdolabından çıkardığınızda tiramisu tatlısının üzerine süzgeçle kakao serpin. Bu leziz tatlıyı büyük bir keyifle konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }