Tiramisu kısa sürede Türk mutfağında yer edinen bir pasta çeşididir. Pratik ve kolay bir yapıma sahiptir. Fazla zamanınızı almadan hazırlayabileceğiniz tiramisu sıra dışı bir pastadır. Pastada kahve tadının varlığını hissettiğiniz lezzetli bir pasta çeşididir. Kısa sürede servis tabaklarında aranan lezzetler arasında kendine yer edinmiştir. Toplumumuzda çabuk sevilen ve benimsenen tiramisu pastası özellikle genç neslin sevdiği bir pastadır. Yoğun kakao ve kahve tadıyla çay veya meşrubat yanlarında lezzeti ikiye katlanmaktadır. Misafir alımlarında, arkadaş oturmalarında ikram edilmektedir. Kendi mutfağınızda kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tiramisu pastası pastanelerde hazırlanan pastalardan çok daha lezzetli ve çok daha sağlıklıdır. Kendi ellerinizle tiramisu hazırlamanız televizyon başında pastanızı tüketirken aklınızda sorular olmadan tüketebileceğiniz ve sevdiklerinize rahatlıkla sunum yapabileceğiniz bir pastadır. Sizde sevdiklerinize, misafirlerinize ve ailenize sıra dışı bir pasta sunumu yapmak istiyorsanız işte tiramisu yapılışı. Herkese ve tüm bayanlara denemelerini tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.
Tiramisu yapılışı için gerekli malzemeler
1 tane pandispanya
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 tane yumurta
200 gram labne peynir
Islatmak için
1 çay bardağı sıcak su
Üçü bir arada hazır kahve
Üzeri için
1,5 yemek kaşığı kakao
Tiramisu nasıl yapılır?
Öncelikle tiramisunun kremasını hazırlamalıyız. Derin bir kapa un, süt, yumurta ve şekeri iyice çırpın. Mikserle tam olarak karıştırdıktan sonra hazırlanan karışımı bir tencereye dökün ve ocağa alın. Muhallebi pişene kadar karıştırmaya devam edin. Muhallebi kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha pişirerek ocağın altını kapatın ve muhallebiyi soğumaya bırakın. Muhallebi biraz ılıklaştıktan sonra labne peyniri muhallebi içerisine ilave edin, mikserle karıştırın. Muhallebiyi artık bir köşeye alın ve bir bardak içerisine hazırlanan sıcak su içine üçü bir arada kahveyi karıştırın. Yapılan kahve biraz ılıklaşınca pasta tabağı üzerine pandispanyanın alt kısmını yerleştirin. Pandispanya üzerine bir kaşık yardımıyla yapılan kahveyi kaşık kaşık gezdirin ve pandispanyayı ıslatın. Islanan pandispanya üzerine muhallebiden biraz ekleyin ve muhallebiyi yayın. Üzerine pandispanyanın kalan diğer bölümünü kapatın ve tekrar pandispanyayı ıslatın. Kalan muhallebiyi pandispanyayı tamamen kapatacak şekilde ilave edin. Pastanın kenarlarını düzeltin ve şekil verin. Pasta yapıldıktan sonra üzeri için ayrılan kakaoyu süzgeç yardımı ile pasta üzerinde serpiştirin. Buzdolabında 1-2 saat bekletildikten sonra tiramisu dilimlenerek soğuk bir şekilde servis yapılmaktadır. Herkese afiyet olsun.