{ "title": "Tiramisu Peyniri", "image": "https://www.tiramisu.gen.tr/images/tiramisu-peyniri.jpg", "date": "21.01.2024 04:04:17", "author": "Ayse Demirbas", "article": [ { "article": "Tiramisu peyniri; gerçek bir tiramisu lezzeti için olmazsa olmaz peynir türü Mascarpone peyniridir. Mascarpone peyniri, hafif şekerli, yüzde 60 kadarı saf yağ içeren inek sütünün ya da tercihe göre manda sütünün kaymağından elde edilen bir çeşit krem peynirdir ve oldukça lezzetlidir. Krema ve kaymak arasında bir kıvamı ve tadı vardır. Ayrıca kalsiyum açısından zengindir ve yüksek oranda kalori içerir. PH değeri diğer peynir türlerine göre daha yüksektir ve düşük asitlidir.

Tiramisunun çıkış yeri, İtalya'nın Treviso eyaletidir. Yapılan araştırmalar Tiramisunun 1960-70'ler olduğunu işaret eder, 80li yıllarda da bugünkü popülerliğine ulaşmıştır. Ülkemizde ise market raflarında labne peynirinin yerleşmesiyle hanımların dahada dikkatini çekmiştir ancak labneli Tiramisu İtalyanlar için hakaret niteliğindedir, çünkü bu iki peynir türü arasında çok fark vardır. Mascarpone peyniriyle yapılmış bir tiramisuyu yedikten sonra kolay kolay diğer tiramisuları beğenmezsiniz. Ülkemizde üstün lezzetli tiramisu yapmak isteyen kişiler ve işletmeler bu peyniri kullanmaktadırlar. Labne peyniriyle yapılan tiramisuyla mascarpone arasında belirgin bir lezzet farkı vardır.

Tiramisu peyniri Mascarpone peynirinin kullanım alanları

Kaymaksı tadı ile daha çok tatlılarda tercih edilir. Tiramisu dışında cheescake, truffle, cup cake süslemelerinde ve meyve yanında ve sabah kahvaltılarında tercih edilir.

Tiramisu peyniri Mascarpone peynirinin saklanma koşulları

Mascarpone peyniri taze tüketilmesi tavsiye edilen bir peynirdir. Özel korumalı ambalajlarda satılır ve saklanır.
" } ] }