{ "title": "Tiramisu Pasta", "image": "https://www.tiramisu.gen.tr/images/tiramisu-pasta.jpg", "date": "23.01.2024 04:17:33", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Tiramisu Pasta; İtalyan mutfağının en belirgin özelliklerinden birisi bölgesel farklılıklardır. Her bölge kendi geleneksel mutfağını korumakta adeta yarış halindedir. Her bölge kendine has bir karaktere sahiptir asla kendine ait olmayan lezzetleri içerisinde kabul etmezler. Garip olan, en çok sevilen ve tüketilen bu İtalyan tatlısı bölgeler arasında paylaşılamaz durumda. İlk kez nerede yapıldığı belirsizliğini korumaktadır. Toscana, piemonte ve Veneto bölgeleri arasında patent kavgası hala sürmektedir.

Fakat resmi kayıtlara göre 17 yüzyılda Siane şehrindeki pasta ustaları, Toscana bölgesi Grandükü olan Cosmo de Medici'nin şerefine bir tatlı yapamaya karar vermelerinin ardından yapılmıştır. Hazırladıkları pasta, Grandükü'nün karakterini yansıtacak şekilde hem de çok lezzetli, aynı zamanda basit malzemelerden oluşmalıydı. Bu faktörler göz önümde bulundurularak yapılmış olan pasta, Siena'lı pasta ustalarının marifeti ile Tiramisu'nun ortaya çıkmasını sağlamıştır.

İtalyanların tiramisu yaparken ana malzeme olarak ne kullandıkları, yemek yapmaya merakı olanlar arasında hep tartışma konusu olmuştur. Bisküvimi, pandispanya mı, savoiardi diye isimlendirilen bisküvilerlemi yapılmalı diye. Evet, genel olarak İtalyanlar Tiramisu yaparken savoiardi bisküvi kullanmayı tercih ederler. Bu bisküvinin temel özelliği süngerimsi yapısı ile suyu emerek bünyesinde hapsetmesidir. Ancak geleneksel tiramisu için pandispanya keki kullanılması tavsiye edilmektedir. Ayrıca orijinal tiramisuda mascarpone peyniri kullanılmaktadır. Temin edilemediği takdirde krem peynir ya da labne peyniri kullanılabilir.

Tiramisu Pasta için Malzemeleri
Kreması için Malzemeleri
Tiramisu Pasta Nasıl Yapılır?

Nescafe ve şekeri bir kap içinde sıcak su ile karıştırın. Pasta altını enlemesine iki parçaya ayırıp, her iki parçayı da hazırladığımız karışım ile ıslatın. Şeker, un, süt ve yumurtayı ocağa aldığımız bir kaba dökerek koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişen kremayı ocaktan alın ve ardından labne peynirini ilave edin ve tel çırpacak la pütürsüz hale gelinceye kadar çırpın. Hazırladığımız kremanın yarısı ılıkken, pasta tabanının bir parçasına üzerine sürün. Diğer pasta tabanı üzerine kapatın, kalan kremayı sürün ve üzerini kahve ya da kakao ile süsleyerek servis ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }