{ "title": "Tiramisu Muhallebisi", "image": "https://www.tiramisu.gen.tr/images/tiramisu-muhallebisi.jpg", "date": "18.01.2024 23:43:42", "author": "Yücel", "article": [ { "article": "
Tiramisu muhallebisi, Herkesin evinde kolayca hazırlayabileceği tiramisu muhallebisi, köken olarak İtalya mutfağına özgü bir tatlı çeşididir ve anlam olarak da beni kendime getir anlamında bir kelimedir. İtalyan kökenli tiramisu aslına bakarsanız yeni sayılabilecek bir tatlı çeşididir. Bizim geleneksel baklavamız yaklaşık, 600 - 700 sene öncesine kadar giderken, tiramisu 1960 dönemli yıllara dayanır. İlk olarak İtalyanın, Venteo bölgesi, Treviso şehrinde bir restoran da şef olan, Roberto Linguanotto ve yardımcısı Francesca Valori, tiramisuyu ilk bulan kişiler olarak iddia edilse de 1969 yılında Davit Rosengarten, tiramisuyu ilk ben keşfettim iddiaları da bulunmaktadır. Tiramisu tatlı olarak ilk defa 1983 yılında Veneto tatlıları kitabında yer almış tanınmıştır. Tiramisunun pek çok tarif çekli bulunmasına rağmen, tariflerinde ortak olarak görülebilen malzemeler, mascarpone peyniri, savoiardi bisküvisi, espresso ve kakaodur.

Tiramisu muhallebisi için malzemeler
Tiramisu muhallebisi nasıl yapılır?

İlk önce büyükçe bir cezvede, bir fincan su ve bir fincan şekeri kaynatmakla işe başlayın, şeker kaynarken içine bir kaşık kahveyi de ekleyin bir taşım daha kaynatmaya devam edin ve indirip soğumaya bırakın. Hazır aldığınız keki kare şeklinde küp şeklinde kesip kaselere içine yerleştirin, soğumaya bıraktığınız kahveli şerbeti kare şeklinde kestiğiniz keklerin üzerine döküp iyice ıslatın, bu arada ıslanan keklerin üzerin fıstıkları da her kâseye eşit olacak şekilde paylaştırın. Bir tencerede şeker, süt ve unu koyup karıştırın, orta ateşte çırpma teli ile sürekli olarak karıştırarak pişirip sosu yapın. Sos kaynadıktan sonra ocağı kapatarak sıcak haldeyken labne peynirini ve tereyağı ekleyin iyice karıştırarak erimesini sağlayın. Sosunuz sıcakken soğutmadan, kaselerin üzerine kepçe yardımı ile doldurun, hazırladığınız tiramisu tatlıyı buzdolabında yarım saat kadar bekletip dondurun, üzerine kahve ve kakaoyu karıştırıp bir süzgeç ile eleyerek serpiştirin. Soğuk halde servise sunun.

Afiyet olsun.
" } ] }