{ "title": "Tiramisu Keki", "image": "https://www.tiramisu.gen.tr/images/tiramisu-keki(1).jpg", "date": "20.01.2024 00:38:06", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Tiramisu Keki; Değerli arkadaşlar tiramisuyu hazırlarken eğer hazır kek ya da pandispanya kullanıyorsanız işiniz kolay ama eğer ki kekini de kendiniz hazırlayacaksınız dikkat edeceğiniz püf noktalar olacaktır. Şimdi dilerseniz kekimizi nasıl hazırlayacağımızın tarifini vereyim. Hepinizin ellerine sağlık.

Tiramisu Keki Malzemeleri
Tiramisu Keki Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alalım ve yaklaşık 5 dakika köpürene kadar çırpalım. Yaptığınız bu işlem kekinizin daha yumuşak ve kabarık olmasını sağlayacaktır. Daha sonra bu ikili karışıma sıvı yağını ve sütü ilave edip yarım dakika daha çırpalım. Hazırladığımız bu sıvı karışıma un ve kakaoyu da ekleyip son olarak kabartma tozu ve vanilyayı katarak çırpmaya devam edelim. Harcınız akışkan kıvamda olacaktır. Bu akışkan kıvama ulaştığında herhangi bir kalıba döküp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

Not; Hazırlamış olduğumuz bu kekin püf noktası kekimizi bir gün önceden pişirmektir. Bu size kekin arasını açarken kolaylık sağlayacaktır ve pastanızın lezzetini de artıracaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }