{ "title": "Tiramisu Kedi Dilli", "image": "https://www.tiramisu.gen.tr/images/tiramisu-kedi-dili.jpg", "date": "19.01.2024 01:59:33", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Tiramisu Kedi Dilli, lezzetli bir tada sahip olması nedeniyle genelde her yaştan herkesin sevdiği bir tatlıdır. Hafif bir tatlı olduğu kadar, yapımı da oldukça kolaydır. Tiramisu her ne kadar İtalyan mutfağına ait olsa da bizlerin mutfaklarında da sıklıkla yapılır. İster beş çaylarında ister kahvelerin yanında günün her saati tercih edilebilir. Bu lezzetli tatlıyı ister kekle, isterseniz orijinalinde olduğu gibi kedi dili bisküvisiyle hazırlayabilirsiniz. Kedi dili bisküvisi hafif yapısıyla bu tatlıya oldukça yakışıyor. Bu nedenle tarifimizi denemenizi tavsiye ederiz. Birlikte tiramisu kedi dilli tarifini hazırlamaya başlayabiliriz.

Tiramisu Kedi Dili İçin Malzemeleri
Kreması için
Kedi Dili Bisküviyi Islatmak için
Tiramisu Kedi Dilli Üzeri için
Tiramisu Kedi Dilli Nasıl Yapılır?

Kedi dili tiramisu için öncelikli olarak krema hazırlanır. Mascarpone peyniri hariç tüm malzemeler tencerenin içine alınır. Çırpma teliyle iyice çırpıldıktan sonra tencere ocağın üzerine alınarak orta ateşte pişirilmeye başlanır. Kremanın dibinin tutmaması ve unun topaklanmaması için çırpma işlemi hiç bırakılmamalıdır. Krema kaynamaya başladıktan sonra yoğun bir kıvam elde edene kadar yaklaşık olarak 10 dakika pişirilmesi gerekir. Krema piştikten sonra oda sıcaklığında biraz ılınması için bekletilir. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için krema blenderden geçirilir. Krema bu sayede hem kendiliğinden soğuyacak hem de kıvam kazanacaktır. Ilık sıcaklığa ulaşan krema içine mascarpone peyniri ilave edilir ve iyice karıştırılır. Mascarpone peyniri tüm büyük marketlerden rahatlıkla temin edilebilir. Ayrıca mascarpone peyniri yerine tercihe göre labne peyniri de kullanılabilir.

Diğer bir yandan geniş bir kâseye hazır kahve ve şeker konularak üzerine kaynamış su eklenir. Şeker ve kahve eriyene kadar iyice karıştırılır. Kedi dili bisküviler kahveli suya batırılarak derin bir borcama tek kat halinde dizilir. Hazırlanan kremanın yarısı kedili bisküvilerin üzerine dökülür. Krema kaşığın tersiyle tüm borcama yayılır. Diğer kedi dili bisküviler de aynı şekilde kahveli suya batırılarak kremanın üzerine dizilir. Son olarak kremanın diğer yarısı da borcama dökülür. En son olarak kremanın üzerini süsleme için kakao serpilir. Tiramisunun servis yapılırken dağılmaması için mutlaka buzdolabında dinlendirilmesi gerekir. Bu nedenle hazırlanan tiramisunun servis öncesi 6-7 saat kadar buzdolabında bekletilmesi yeterlidir. Soğuyan tiramisu daha sonra dilimlenerek servis tabağına alınır ve soğuk olarak sunum yapılır.

Afiyet Olsun." } ] }