- 1 su bardağı su,
- 2 tatlı kaşı Nescafe,
- 2 tatlı kaşığı toz şeker,
- Üzeri için 3 yemek kaşığı kakao,
Nasıl Yapılır?
Pandispanyalı tiramisu hazırlığına İlk olarak pandispanyasını yaparak başlıyoruz. Derin bir keseye yumurta ve toz şekeri koyup beyaz bir köpük elde edinceye kadar çırpıyoruz. Ardından süt, kakaya kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip iyice çırpıyoruz. Daha sonra Kelepçeli yuvarlak bir kek kalığını yağlayıp hazırladığımız hamuru içene döküyoruz. Hamuru kalıba koyduğumuzda kalıbı hafifçe tezgâha vuruyoruz her yerine eşit şekilde dağılsın ve hava kabarcığı yok olsun diye. Daha sonra önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Pandispanya fırında pişerken biz bir yandan kremayı hazırlıyoruz.
Krema için Küçük bir tencereye süt, un, toz şeker ve vanilya koyup mikserle çırpıyoruz. Çırptığımız kremayı ocağa alıp kısık ateşte kaynayıp kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz. Ocaktan indirdiğimiz kremayı soğumaya bırakıyoruz. Daha kolay soğuması için kremayı ara ara karıştırmakta fayda var. Daha sonra pişirdiğimiz pandispanya keki fırından alıp onu da soğumaya bırakıyoruz.
Pandispanya bir kenarda soğurken biz kahveyi hazırlıyoruz. Kahve için bir su bardağı sıcak suyun içerisine Nescafe ve toz şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra soğuyan pandispanyayı kek kalıbından çıkardım tam ortasından keserek katını açıyoruz. Ardından hazırlığımız kahve ile her iki katın iç tarafını ıslatıyoruz. Daha sonra Soğuyan kremanın içerisine labneyi ekleyip bir güzel çırpıyoruz ve servis tabağına aldığımız bir kat pandispanya üzerine bir miktar krema sürüyoruz. Daha sonra ikinci katı koyup kalan kremayı da onun üzerine sürüyoruz. Ispatula ile iyice düzelttiğimiz kremanın üzerine ince gözlü bir elek ile kakao eleyerek tiramisunun her yerini kaplıyoruz. Ardından hazırladığımız pandispanyalı tiramisuyu buzdolabında yaklaşık 2 saat beklettikten sonra bir fincan çay veya kahve eşliğinde servis yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
"
}
]
}