{ "title": "Oktay Usta Kedi Dili Tiramisu", "image": "https://www.tiramisu.gen.tr/images/oktay-usta-kedi-dili-tiramisu.jpg", "date": "21.01.2024 02:46:05", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "
Oktay Usta Kedi Dili Tiramisu, Şimdi size Oktay Usta'nın kaleminden farklı bir bakış açısı ile kedi dili tiramisu tatlısını paylaşacağım. Diğer tiramisu tarfileri ile karşılaştırıldığında göze çarpan en büyük farklılık tiramisu'nun kekten değil kedi dilinden yapılmış olmasıdır. Lezzet ve damak tadı olarak ise kesinlik bu tarifi beğeneceğinizden şüpheniz olmasın. Kedi dilini granül kahvede ıslatılmasıyla zaten bir kek tadı verdiği için ayrıca kek kullanılmaya gerek duyulmamıştır. Sizde bu tarifi uygularken aradaki farkların tadını mutlaka keşfedeceksiniz.

Oktay Usta Kedi Dili Tiramisu Malzemeleri
Kedi Dilini ıslatmak için
Muhallebisi için
Üzerine serpmek için: Kakao.

Oktay Usta Kedi Dili Tiramisu Nasıl Yapılır?

Genişçe bir kabı muhallebisini hazırlamak üzere ocağa alıyoruz. Ocağın altını yakmadan önce unu, yumurta sarısını ve toz şekeri içine atıp iyice karıştırıyoruz. Yumurta sarısının içinde iyice dağılması ve köpürmesi lazım. Daha sonra üzerine yavaş yavaş sütü eklerken iyice çırpıyoruz. Daha sonra ocağın altını yakıp diğer bir taraftan karıştırmaya devam ediyoruz ki yumurtalar iyice içinde erisin. Daha sonra şekerli vanilyayı ekleyip ocağı kapatıyoruz. Daha sonra labne peyniri katıp mikserin yüksek ayarında pürüzsüz olana kadar iyice çırpıyoruz. Ara ara soğuması için bir kaşık yardımı ile karıştırın. Kedi dilini ıslatmak için bir buçuk su bardağı sıcak suyun içine toz şekeri ve Nescafe'yi ya da granül kahvede olabilir karıştırıp kedi dili pastayı ortadan ikiye bölerek hazırlamış olduğumuz bu karışımın içine batıralım.

Daha sonra kelepçeli bir kalıba önce ıslattığımız kedi dilini sıralayalım. Daha Sonra kremanın bir kısmını tüm yüzeye gelecek şekilde dökelim. Daha sonra tekrar kedi dilini dizelim. Onun üzerine biraz kalacak şekilde kremanın diğer kalan kısmını dökelim. Kalan kremayı da pastanın her yanına dökerek üzerine çay süzgeci yardımı ile her tarafına kakao serpip, buzdolabında dinlendirelim. Bir gün dinlenmesi kıvamını ve lezzetini arttırır. Daha sonra havuç şeklinden ortan bölerek şık servis tabağına alarak sunumunu yapmak için süslemeler yapıp servis edebilirsiniz.
" } ] }