{ "title": "Meyveli Tiramisu Tarifi", "image": "https://www.tiramisu.gen.tr/images/meyveli-tiramisu-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 02:53:45", "author": "belkıs soysal", "article": [ { "article": "Meyveli tiramisu: Tiramisu bir İtalyan kökenli bir yaş pastadır. Sütlü muhallebili ve yaz aylarında soğuk olarak tüketeceğimiz enfes bir yaş pastadır. Büyükten küçüğe herkesin yiyebileceği bir tatlı türüdür. İsteğe göre de meyve katılarak zenginleştirilebilir ve ister kedidili ister pandispanya kullanarak yapabilirsiniz.

Meyveli Tiramisu Nasıl Yapılır?
Meyveli Tiramisu Nasıl Yapılır?

Önce sütü, şekeri, nişastayı, unu, yumurtayı, vanilyayı bir tencerenin içinde ocakta karıştırarak pişirilir. Pişirilen muhallebi ılındıktan sonra içine labne peyniri karıştırılarak ilave edilir. Muhallebinin karışımı olduktan sonra, önce kedidili bisküvi bir kare cam borcama dizilir. Dizilen bisküvinin üzerine neskafeli sıcak su serpilir. Üzerine muhallebisi eklenir, arasına bir kâse çilek konur ve üstüne tekrar kedidili bisküvi yerleştirilir. Yerleştirilen bisküvinin üstüne tekrar muhallebi ilave edilir. Hazır olan tiramisunun en üstüne kakao serpilir dolaba konarak soğuk servis yapılır.
" } ] }