{ "title": "Labnesiz Tiramisu", "image": "https://www.tiramisu.gen.tr/images/labnesiz-tramisu.jpg", "date": "18.01.2024 22:34:06", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Labnesiz Tiramisu, Oldukça lezzetli ve gizemli bir tada sahip olan tiramisu, bir İtalyan tatlısıdır. Genellikle kahvelerin yanında sunulan bu mükemmel İtalyan tatlısı ülkemizde de son günlerde oldukça fazla tercih edilen tatlılar arasında yer almıştır. İtalyanca da beni yukarı çek anlamına gelen tiramisunun mükemmel lezzetinden dolayı bu anlama geldiğini düşünüyorum. Oldukça kolay ve pratik yapılabilen tiramisu aniden misafiriniz geldiğinde evde hiçbir şeyin olmadığı zamanlarda ilk aklımıza gelen bir tatlı çeşididir. Çünkü oldukça basit malzemeler ile yapılmasına rağmen lezzetli bir tada sahip olması ve bir o kadarda gösterişli sunumu onu ilk akla getiren özellikleridir. Bu güzel görünümlü tatlı İtalya'da mascarpone peyniri ile yapılırken Türkiye'de yapılışında Labne peyniri tercih edilir. Fakat tiramisuyu peynirle yakıştıramayanlar ve labne peyniri bulamayanlar bu enfes tatlının labnesiz yapılışını hiç denediniz mi? Ben sizler için denedim. Ben tiramisuyu genellikle bu şekilde yapıyorum. Çocuklar tiramisunun labnesiz olanını daha çok seviyorlar. Sizde benim gibi tatlı çeşitlerinde peynirle arası olmayanlar dansınız bu tarifi mutlaka deneyin.

Labnesiz tiramisu Keki için Malzemeleri
Kreması için
Keki ıslatmak için
Üzeri için
Labnesiz tiramisu tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle tiramisunun kremasını yapmak için derin bir tencerenin içerisine süt, un ve nişasta ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ocağın altını açın ve kremanızı topaklanmaması için çırpıcı tel ile sürekli karıştırarak pişirin. Krema kaynamaya başladıktan sonra içerisine toz şekeri, margarini ve vanilyayı da ilave ettikten sonra iki üç dakika kadar daha kaynatıp ocağın altını kapatıp kremayı soğumaya bırakın. Yüzünün kurumaması için kremanızı arada bir karıştırmaya ihmal etmeyin.

Bu arada tiramisunun kekini hazırlamak için bir kabın içerisine yumurtaları kırıp toz şekeri de ilave ettikten sonra mikser ile yumurtalar iyice köpürüp beyazlayıncaya kadar çırpın. Daha sonra içerisine yoğurt, vanilya, kabartma tozu, kakaoyu ve unu da eleyerek azar azar ilave ettikten sonra karışımı mikserle çıpmayıp kaşık ile iyice karıştırın ve tiramisu kekinin hamurunu margarin ile yağladığınız orta büyüklükte yuvarlak borcamın içerisine döktükten sonra önceden ısıtılmış olduğunuz 180 ℃ fırının orta rafına sürüp üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Tiramisu keki piştikten sonra keki ortadan ikiye kesin ve ılık su, Nescafe ve şekeri karıştırarak hazırlayacağınız karışımla kekin her iki katını da eşit oranda ıslatın. Ardından hazırladığımız kremayı kekin yarısını yani alt katına bolca sürün ve aralarına damla çikolata serptikten sonra diğer katını da üzerine kapatıp kalan kremayı kekin her tarafını iyice kapatacak şekilde üzerine sürün. Labnesiz turamisuyu buzdolabında yaklaşık 2-3 saat kadar dinlendirdikten sonra üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpip dilimledikten sonra servis tabaklarına alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }