{ "title": "Kekli Tiramisu", "image": "https://www.tiramisu.gen.tr/images/kekli-tiramisu(1).jpg", "date": "20.01.2024 00:55:42", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Kekli Tiramisu, İtalyan kökenli bir tatlıdır. Hafif bir tatlı olması ve kolay yapımı sayesinde bizim mutfaklarımızda da sıklıkla tercih edilir. Tiramisu içinde kullanılan Mascarpone İtalya'ya özgü bir peynir çeşididir. Krema gibi bir kıvamının olması nedeniyle mascarpone peyniri genellikle tatlıların yapımında kullanılır. Tiramisu beş çaylarında ya da yemeklerden sonra tercih edilebilir. Her yaştan ve herkesin severek yediği bir tatlıdır. İster kup içinde ister düz borcam kullanılarak servis edilebilir. Haydi hep birlikte pastamızı hazırlayalım.

Kekli Tiramisu İçin Malzemeleri
Kreması için
Keki Islatmak için
Kekli Tiramisu Üzeri için
Kekli Tiramisu Nasıl Yapılır?

Kekli tiramisu için marketlerde hazır olarak satılan kakaolu kek tabanları kullanılır. Tercihe göre kek tabanı evde de hazırlanabilir. Fakat hazır kek tabanları hem daha kullanışlı olduğu hem de zamandan tasarruf sağladığı için daha çok tercih edilir. Derin bir kâseye hazır kahve ve şeker konularak üzerine kaynamış su eklenir. Şeker ve kahve eriyene kadar iyice karıştırılır. İki kat olan kek tabanları birbirinden ayrılır. Hazırlanan kahveli su kek tabanlarının her ikisine birden eşit miktarda kaşık yardımıyla dökülür. Kek tabanlarının her yeri iyice ıslatılır. Kremanın pişirilmesi için derin bir tencere ocağın üzerine alınır. İçerisine sıvı yağ ve un eklenerek un biraz kavrulur. Kavrulan unun rengi biraz değişince süt tencereye yavaş yavaş ilave edilir. Unun topaklanmaması için krema tel çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırılmalıdır. Daha sonra şeker ilave edilir. Son olarak yumurtalar eklenir ve yumurtanın kremanın içinde pişmemesi için karıştırma işlemine hiç ara verilmez. Yoğun bir kıvam elde edilince tencere ocaktan alınır. Krema, soğuması için oda sıcaklığında bir süre bekletilir. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için krema blenderden geçirilir. Ilık sıcaklıktaki kremanın içerisine mascarpone peyniri ilave edilir ve iyice karıştırılır. Mascarpone peyniri tüm büyük marketlerden rahatlıkla temin edilebilir. Mascarpone peyniri yerine tercihe göre labne peyniri de kullanılabilir. Kek tabanının alt kısmına kremanın yarısı dökülür. Kekte hiç boşluk kalmayacak şekilde krema iyice sürülür. Kekin diğer yarısı kremanın üzerine kapatılır. Kek tabanının en üstüne kremanın diğer yarısı dökülür. Kekin üstü ve yanları olmak üzere ter tarafı krema ile kaplanır. Kremanın üzerine de kakao serpilir. Tiramisunun servis yapılırken dağılmaması için mutlaka dinlendirilmesi gerekir. Bu nedenle hazırlanan tiramisu dinlenmesi ve soğuması için yaklaşık 2-3 saat kadar buzdolabında bekletilir. Soğuyan tiramisu dilimlenerek servis tabağına alınır ve soğuk olarak sunum yapılır.

Afiyet Olsun." } ] }