{ "title": "Kahveli Tiramisu", "image": "https://www.tiramisu.gen.tr/images/kahveli-tiramisu.jpg", "date": "19.01.2024 05:58:18", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Kahveli Tiramisu, Tiramisu, ana malzeme olarak İtalyanlara özgü olan mascarpone peyniri ile yapılan bir İtalyan tatlısıdır. İnanılmaz bir lezzete sahip olan tiramisu tatlısı, ülkemizde ise labne ya da krem peyniriyle yapılır. Günümüzde oldukça sıklıkla tercih edilen ve birçok kişinin de severek yediği tiramisu, değişik bir tatlı çeşidi yapmak isteyenler için iyi bir seçenek olabilir. Birçok krema çeşidi ile yapılabilen bu muhteşem tatlıya en çok yakışanın Türk kahvesi ya da Nescafe olduğunu düşünüyorum. Sizlerle paylaşacağım kahveli tiramisu tarifini denediğinizde ve misafirlerinize ikram ettiğinizde siz ve konuklarınız tadına bayılacaksınız. Alışkanlık yapacak olan kahveli tiramisu tarifini, tiramisu tutkunlarına ve farklı damak lezzetleri arayanlara kesinlikle tavsiye ederim. Uzun yaz günlerinde, akşam yemeklerinden sonra, iftar sofralarında ve bayan oturmalarında vazgeçemeyeceğiniz bir tatlı çeşidi olacak olan kahveli tiramisun sütlü ve soğuk olarak oldukça şık görüntüye sahip bardakta sunulmuş şekline hayran kalacaksınız.

Kahveli tiramisu malzemeleri
Kreması için
Kahveli tiramisu tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle geniş bir tencerenin içerisine süt ve unu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alıp ocağın altını açın ve tiramisunun kremasını topaklanmaması için sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kremanız kaynamaya başladıktan sonra içerisine toz şekeri de ilave edip iyice karıştırdıktan sonra yaklaşık 3 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın ve kremanın içerisinde vanilyayı da ilave edip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.

Kremanız soğurken üst kısmının kurumaması ve çabuk soğuması için ara ara karıştırmayı unutmayın. Hazırladığımız krema yaklaşık olarak 15 dakika soğuduktan sonra içerisine labne peynirini de ilave edip mikser yardımıyla düşük ayarda iyice çırpın. Daha sonra şık bir görüntü elde etmek için kadeh bardakları ya da güzel bir servis kaselerinin alt kısımlarına hazırladığınız kremadan birer kaşık ilave edip üzerlerine bardağın ya da kâsenin yarısına gelecek şekilde kedidili bisküvilerini yerleştirin. Dilerseniz kedidili bisküvileri süt ya da şekersiz soğuk kahve ile ıslatabilirsiniz. Kadeh bardaklarına kedi dillerini de yerleştirdikten sonra üzerine damla çikolata serpin ki yerken kıtır kıtır ağzınıza gelsin ve tiramusunun lezzeti artsın. Daha sonra bardağın geri kalan kısmını yine hazırladığınız krema ile doldurup en üst kısmına çay süzgecinin üzerine Türk kahvesi koyup tiramisunun üzerlerine eledikten sonra soğuması için buzdolabına koyup yaklaşık 2-3 saat kadar beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }