{ "title": "Hazır Kekle Tiramisu", "image": "https://www.tiramisu.gen.tr/images/hazir-kekle-tiramisu-6363.jpg", "date": "19.01.2024 23:40:11", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Hazır kekle tiramisu hazırlamak kekin kıvamını tutturmakla sıkıntı çekmemek ve daha hızlı bir şekilde tiramisu hazırlamak için marketlerde bulunabilecek pandispanya kekler kullanılabilir. Aynı zamanda kısıtlı zamanı olan çalışan bayanlar için de hem ailesine ve misafirlerine hazırlayabilecekleri kolay bir tarif olduğunu söyleyebiliriz. Yapımı çok kolay olmasının yanında kısa zamanda hazırlayabileceğiniz nefis ve lezzetli bir tatlıdır.

Hazır kekle tiramisukreması için gerekli malzemeler
Hazır kekin ıslatılması için
Hazır kekle tiramisu Nasıl Yapılır?

Pandispanya kekimiz olduğu için tiramisu yapımına ilk önce tiramisu katlarında kullanacağımız tiramisu kremasını yaparak başlayabiliriz. Öncelikle bir yumurtayı ve 3 kahve fincanı silme toz şekeri derin bir kaba koyarak ister mikser yardımı ile ister çırpıcı tel yardımı ile yumurta şekeri eritene ve yumurtanın üstü beyazlaşıp köpürene kadar çırpıyoruz. Şeker taneciklerinin ağza gelmemesi için tamamen erimiş olması gerekiyor. Daha sonra üzerine yarım litre sütü ilave ederek karıştırmaya devam edin, son olarak da ununuzu ve vanilyayı bu karışıma ekleyip tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpın. Tamamen karıştığına emin olduktan sonra kısık ateşte ocağın üzerine alarak kremayı pişene kadar bir kaşık yardımı ile karıştırın. Dibine tutmaması için kremayı koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırmaya devam etmemiz gerekiyor.

Krema kaynadıktan ve koyulaştıktan sonra 2-3 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocak üzerinden alın ve sıcakken labne peynirini de krema içine ekleyerek tekrar karıştırın. Karışımınız puding gibi pürüzsüz ve kıvamlı olduktan sonra pandispanya kek katlarına sürmeye hazır hale gelecektir. Kremanın karıştırılması bittikten sonra hazır kekin alt tabanını servis edeceğiniz bir tepsiye alın. Hazırladığımız kremayı hazır kekin üzerine koymadan önce keki ıslatmamız gerekiyor. Kek ıslatma suyu için gerekli olan malzemeleri bir çay fincanı ılık su içerisinde karıştırdıktan sonra bir kaşık yardımı ile servis tepsisine aldığımız kekin alt tabanını ıslatın. Kekin alt tabanını ıslattıktan sonra yapmış olduğumuz kremayı katlara eşit dağılacak şekilde sürmeniz gerekiyor. İkinci kek tabanını da bir yerde kek ıslatma suyu ile ıslattıktan sonra kremanın üzerine yerleştirin ve tekrar kremanızı üzerine sürün. Eğer kekiniz üç katlı hazır kekten oluşuyorsa kremayı üç eşit şekilde kullanmanız gerekecek. İkinci katında kremasını döktükten sonra son katın kekini ıslatma ve kremasını dökme işlemlerini de aynı şekilde gerçekleştirdikten sonra kremanızın üstüne isteğe bağlı miktar kadar Nescafe veya kakao serpiştirdikten sonra üzeri kapalı bir şekilde buzdolabına soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra hazır kekle tiramisu servise hazır hale gelecektir. İsterseniz çikolata parçacıkları, muz ve çilek ile de süsleme yaparak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }