{ "title": "Gerçek Tiramisu Tarifi", "image": "https://www.tiramisu.gen.tr/images/gercek-tiramisu-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 17:46:30", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Gerçek Tiramisu; Değerli arkadaşlar şimdiye kadar verdiğimiz tiramisu tarifleri ya hazır kekten ya da pandispanyadan yapılıyordu bu tarifimizde ise kekide kendimiz hazırlayacağımız için diğer tariflere göre biraz zahmetli olacaktır. Başarabileceğinizden eminim. Şimdi tarifimi vermeye başlayayım.

Gerçek Tiramisu Malzemeleri
Krema İçin Malzemeleri
Keki Islatmak için
Üzeri için
Gerçek Tiramisu Nasıl Yapılır?

İlk olarak kekimizi hazırlamak için genişçe bir kaba yumurtaları ve şekeri alıp yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım. Daha sonra kakaoyu, soğuk suyu, kabartma tozunu ve unu ilave edip çırpmaya devam edelim. Kek harcımızı hazırladıktan sonra yuvarlak tepsi şeklindeki kek kalıbımızı katı yağ ile yağlayalım ve harcımızı kalıba dökelim. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırına alıp pişmesini sağlayalım.

Kremayı hazırlamak için de sütü tencereye alıp şekeri de ekleyerek ocağa alalım ve sürekli karıştırarak kaynatalım. Kaynayınca yumurta sarısını, vanilyayı ve unu ilave edip koyu bir muhallebi kıvamına ulaşıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişmesini sağlayalım. Ocağın altını kapattıktan sonra biraz ılıması için bekletelim ve labne peynirini ekleyip iyice karıştıralım.

Kremamızda artık hazır olduktan sonra pişip ılıyan kekimizi kalıbından çıkarıp 3 eşit kata bölelim. Boş kek kalıbımızı servis tabağına alalım. 3 parçaya böldüğümüz kekin alt tabanını kalıbın içine düzgünce yerleştirelim. Daha sonra toz şekeri ve granül kahveyi sıcak su ile karıştıralım. Kalıptaki birinci kat kekimizin üzerine sürerek ıslatalım. Hazırlamış olduğumuz kremanın da üçte birini kekin üzerine dökelim ve ıspatulayla güzelce yayalım. Diğer iki kat içinde aynı işlemleri uygulayalım. En üst kata da kalan kremamızı döküp ıspatulayla sürelim. Hazır olan tiramisuyu buzdolabında en az 2-3 saat kadar dinledirelim. Tiramisunun daha lezzetli olmasını istiyorsanız bir gün önceden yapıp 24 saat dinlendirelim. Dinlenen tiramisunuzu dolaptan çıkarttıktan sonra üzerine kakao ya da kahveyi süzgeç yardımıyla serpiştirip servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }