{ "title": "Gerçek İtalyan Tiramisu Tarifi", "image": "https://www.tiramisu.gen.tr/images/Gercek-Italyan-Tiramisu-Tarifi-39.jpg", "date": "19.01.2024 14:39:18", "author": "Mustafa Zafer Kaya", "article": [ { "article": "Gerçek İtalyan tiramisu tarifi ile orijinal bir tatlı yemenin zevkini çıkarabilirsiniz. Tiramisu tatlısının birçok tarifi vardır. Fakat en doğru ve lezzetli tarifi onun doğduğu topraklardan çıkmaktadır. Gerçek İtalyan tiramisu tarifi ile çok basit malzemelerden çok lezzetli bir tatlı yapabilirsiniz. Sanıldığının aksine yapımı oldukça kolaydır ve sadece 20 dakika sürer. Toscana ve Floransa bölgelerinden çıktığı düşünülen tiramisu tatlısını en geleneksel tarifiyle şu şekilde hazırlayabilirsiniz:

Gerçek İtalyan Tiramisu Malzemeleri
Gerçek İtalyan Tiramisu Nasıl Yapılır?

Yarım bardak şeker ile 6 yumurta sarısı çırpılır. Mascarpone peyniri karışıma eklenir ve krema haline gelinceye kadar çırpılır. Başka bir kapta yumurta beyazları ile yarım bardak şeker karıştırılarak köpük haline getirilir. 2 kaptaki karışımı birbirine karıştırın ve krema kıvamı alıncaya kadar. Başka bir kapta kahve ve şekeri 3 bardak suya katıp iyice karıştırıyoruz. Pandispanya kekini veya pötibör bisküviyi kahveli suya yatırıp suyu çekmesini bekliyoruz. Suyu çeken kek veya bisküviyi bir tepsiye alıp üzerine hazırladığımız kremanın yarısını döküyoruz. Üzerine kakaonun yarısını serpiyoruz. Kalan kek veya bisküviyi de aynı işlemle ıslatıp ilk katın üstüne ekleyip aynı işlemleri tekrarlıyoruz.

Gerçek İtalyan tiramisu tarifi ile hazırlanmış tatlıyı 3-4 saat buzdolabında bekletip soğuk servis edebilirsiniz.

Gerçek İtalyan tiramisu tarifinde dikkat etmeniz gereken bazı özellikler vardır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir.
" } ] }