{ "title": "Evde Tiramisu Yapımı", "image": "https://www.tiramisu.gen.tr/images/Evde-Tiramisu-Yapimi-42.jpg", "date": "19.01.2024 15:11:13", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "
Evde tiramisu yapımı: İtalyan pastalarını kendi mutfağınızda çok daha lezzetli olacaktır. Evde kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilen tiramisu genellikle çay ve meşrubat yanlarında sunumu yapılmaktadır. Özellikle kahve tadını oldukça sevenler için ideal bir lezzettir. Çoğu insan tarafından çabucak sevilmiş ve benimsenmiş bir pasta çeşididir. Tiramisu pastasını evde kendi emeğinizle yapmanız mümkündür. Tüketildiği sırada kahve tadı gelen yoğun kakao ve kahve aromasına sahip olan tramisu, eşsiz bir lezzete sahiptir. Pastalar içerisinde ise apayrı bir yere sahiptir. Evde tiramisu yapımı ile gelen konuklarınıza çok güzel tiramisular hazırlayabilir ve çok güzel sunumlar yapabilirsiniz. Evde tiramisu yapımı ile tiramisu yaptığınızda sunum yaptığınız kişilerden tam not alacağınızı umuyoruz. Sizde aile ve eş, dostunuza evde tramisu tarifi ile hazırlanan tiramisu ikram etmek istiyorsanız ve dikkatleri üzerinize çekmek istiyorsanız işte evde tiramisu tarifi. Herkese tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Evde tiramisu yapımı için gerekli malzemeler
Krema malzemeleri
Islatmak için
Üzeri için
Evde tiramisu yapımı: Öncelikle tiramisunun muhallebisini hazırlayın. Muhallebiyi yapmak üzere şeker ve unu karıştırın. Derin bir kap içerisine koyulan un ve şeker üzerine süt ve yumurta çırpılarak pürüzsüz bir hale getirilir. Sonra karışım bir tencere içerisine eklenerek tencere ocağın üzerine konur. Karışım kaynayınca ateşi iyice kısık dereceye getirin. Yaklaşık 3 dakika kaynadıktan sonra ocağın altını tamamen kapatın ve muhallebiyi soğumaya bırakın. Tencere içerisindeki muhallebi biraz ılınınca, labne peyniri ilave ederek karıştırın. Karışımı mikserle pürüzsüz bir hale gelinceye kadar çırpın. Diğer taraftan sıcak su içinde hazır kahve karıştırılarak tiramisuyu ıslatmak için gerekli olan kahveli su hazırlanır. Servis tabağına pandispanyanın alt parçası konularak bir kaşık yardımıyla kahve ile ıslatılır. Pandispanya ıslatıldıktan sonra hazırlanan muhallebinin bir kısmı alınarak pandispanya üzerine ilave edilir. Pandispanyanın diğer kısmı muhallebinin üstüne kapatılır ve kalan kahveyle diğer parçası da ıslatılır. Kalan kremayı pandispanya üzerine dökerek güzelce üstünü tamamen muhallebi ile kapatın. Son olarak pastanın üzerine süzgeç yardımıyla kakao serpiştirilir. Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimlenerek servis yapılabilir. Evde tiramisu yapımı ile yapılan İtalyan pastası artık sunuma hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }