{ "title": "Ev Yapımı Tiramisu", "image": "https://www.tiramisu.gen.tr/images/ev-yapimi-tiramisu.jpg", "date": "20.01.2024 00:47:49", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Ev Yapımı Tramisu, insanların dışarıda ayıla bayıla yediği tiramisu tatlısını rahat bir şekilde evinizde yapabilmeniz mümkündür. Ev yapımı tiramisu dışarıda yapılan tiramisudan daha sağlıklı ve daha doğaldır. Gecenin bir vakti canı tiramisu isteyen biri yarım saat içinde ev yapımı tiramisu yapabilir. Peki ev yapımı tiramisu nasıl yapılır ondan bahsedelim.

Ev Yapımı Tiramisu Malzemeleri
Kreması için
Keki Islatmak için
Ev Yapımı Tiramisu

Tiramisu yapımına ilk olarak kek yapımı ile başlayalım. Derin bir karıştırma kabına yumurtayı şekeri koyup iyice çırpıyoruz daha sonra süt ve yağı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Karıştırma işlemi bitikten sonra unu kakao ve kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın. Kekin hamurunu hazırlandıktan sonra yağlanmış borcama hamuru boşaltın. Daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak yarım saat pişirin. Sıra geldi ev yapımı tiramisunun kremasını hazırlamaya. Derin bir karıştırma kabına labne peyniri hariç bütün malzemeleri koyun ve orta ateşte sık sık karıştırarak pişirmeye başlayın. Krema kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Krema piştikten sonra labne peyniri ekleyin ve mikser yardımı ile 5 dakika çırpın. Sıra geldi keki ıslatmaya. Öncelikle süt, kahve ve şekeri karıştırma kabına alın ve iyice çırpın daha sonra yapmış olduğumuz keki ikiye bölün ve granül kahve karışımı ile keki ıslatın. Keki ıslattıktan sonra yapmış olduğumuz kremanın yarısını sürün ve kekin diğer yarısı ile kremanın üstünü kapatın ve kalan kremayı da diğer üstüne döküp keki iyice krema ile kapatın. Son olarak kakao da kremanın üzerine eleyip buzdolabına koyun ve 1 saat dinlendikten sonra istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }