{ "title": "Dr Oetker Tiramisu", "image": "https://www.tiramisu.gen.tr/images/dr-oetker-tiramisu.jpg", "date": "20.01.2024 01:29:28", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "
Dr Oetker Tiramisu, Marketten hazır olarak aldığınız Dr Oetker Tiramisu orta büyüklükte bir kutunun içinde kuru gıda olarak muhafaza edilen paketlerin gerekli saklama koşullarına uygun olarak hazırlanmış ve pratik özellikle çalışan ev hanımlarının beğenisine sunulmuştur. Gerçek İtalyan lezzeti tadında olan Dr Oetker Tiramisu kutusunun içinde, süsleme poşeti, özel un karışımı, özel krema karışımı ve pişirme kâğıdı ile her şeyin elinizin altında olmasını sağlayarak size zamandan da kazandırır. Yaklaşık olarak 12-14 kişilik olarak servis tabaklarına hazırlamanız mümkündür.

Dr Oetker Tiramisu Malzemeleri

Keki için
Keki Islatmak için
Kremasını Hazırlamak için
Dr Oetker Tiramisu Nasıl Yapılır?

Öncelikle geniş bir kâseye sütü, granül kahve ve toz şekeri iyice çırpın ve kekin üzerine her tarafını ıslatacak şekilde yayın. Yarısını bir kekin üzerine diğer yarısını da diğer keki ıslatmak için bekletin.

Öncelikle fırını 170 derecelik ayara getirip keki hazırlayana kadar pişmeye bırakın. Daha sonra kutu içinde çıkan fırın tepsinin ölçüsüne göre ayarlanmış yağlı kâğıdı tepsiye serin. Daha sonra bir çırpma kabı alarak Dr Oetker Tiramisu kutusundan çıkan özel un karışımını dökün. Daha sonra içine yumurtayı, oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını ve sütü yavaş yavaş ekleyip çırpma teli ya da mikser ile yaklaşık olarak bir üç dakika kadar çırpın ve fırın tepsisine eşit şekilde dökün. Hamurun kenarlardan taşmasını engelleyerek düzgün olarak yayın. 10-15 dakika kadar fırında pişirin. Kek fazla kabarmaz. Keki ters çevirip yağlı kâğıdı üzerinden çıkarın. Keki ortadan iki eşit parçaya kesin. Kekin bir yarısını servis kabına alın.

Öncelikle Dr Oetker Tiramisu kutusunun içindeki özel krema karışımını ve sütü bir geniş kaba dökerek mikserde önce düşük daha sonra yüksek ayarda hızlıca çırpın. Kremanın hemen kıvam aldığını göreceksiniz. Bu özel karışım ile kremayı pişirmeden sadece çırparak birkaç dakika içinde kremayı hazırlamanız mümkündür. Daha sonra labne peyniri ekleyip bir dakika kadar çırpın.

Kremayı hazırlamış ve ıslatmış olduğunuz kekin üzerine yayın. Daha sonra üzerine ikinci kestiğiniz keki yerleştirin ve kalan ıslatma karışımı ile kekin üzerini ıslatın. Kalan krema ile üzerini kaplayın. Hazırladığınız tiramisu'yu buzdolabında en az bir saat bekletin. Servis edeceğiniz zaman Dr Oetker süsleme karışımıyla her tarafına eşit şekilde gelecek biçimde serpip (Çay süzgeciyle de serpebilirsiniz.) servise hazır hale getirin. Daha sonra dilimleyerek şık servis tabaklarına alıp servis edin.

Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }