{ "title": "Değişik Tiramisu Tarifleri", "image": "https://www.tiramisu.gen.tr/images/Degisik-Tiramisu-Tarifleri-48.jpg", "date": "21.01.2024 17:10:17", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Değişik tiramisu tarifleri, Tiramisu bir çeşit İtalyan tatlısıdır. Türkçe anlamı ise neşelendir demektir. Farklı malzemelerle çeşitli ve değişik lezzetlerde tiramisu yapılabilir. Bilindik tat dışına çıkartılarak vişneli, bademli, fındıklı tiramisu da yapılabilir. Kolay ve klasik tiramisu dışına çıkarak farklı lezzetlerde tiramisu çeşitleri de denenmelidir. Burada tek amaç farklı lezzetler ortaya koymaktır.

Kolay tiramisu tarifi malzemeleri
Kolay tiramisu tarifi nasıl yapılır?

Keki ortadan ikiye ayırın ve ıslatmak için 1 su bardağı suya 1 çorba kaşığı Nescafe'yi ekleyerek karıştırın. Kekin tamamını bu şurupla ıslatın. 3 yumurta sarısını, unu, buğday nişastasını, şekeri (Tatlı sevenler için biraz daha şeker ilave edilebilir) yarım litre süt ile pişirin. Elde ettiğimiz kremanın içine labne peyniri koyarak iyice karıştırın. Kekin bir katına hazırlanmış olan krema sürülür. İkinci katta koyularak kalan krema ile her tarafını kapatın. Hazırlamış olduğunuz tiramisuyu buzlukta 15 dakika dinlendirdikten sonra üzerine kahve ve kakao ekleyerek servis yapın.

Fındıklı tiramisu tarifinin malzemeleri
Fındıklı tiramisu tarifi nasıl yapılır?

Tereyağı, pudra şekeri ve bir fiske tuzu krema haline gelene kadar karıştırın. Teker teker yumurtaları kırıp karıştırın. Kirazları küçük parçalar haline getirin. Karışıma un, kabartma tozu ve fındığı ekleyip karıştırın. Çikolatayı ve kirazları da ekleyin. Hamuru derin bir kaba yayın. 20 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakın. Jelatinleri suda yumuşatın. Süte, krem peyniri, yoğurdu, pudra şekerini, vanilini ekleyip karıştırın. Suyu sıkılmış jelatinleride katarak karıştırın. Soğumuş pastanın üzerine sürüp dolapta bekletin. Servis edileceği zaman kakao ile süsleme yapın.

Vişneli tiramisu tarifinin malzemeleri
Vişneli tiramisu tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak labne peynir ve toz şekeri çırpın. Kedi dili bisküvilerini vişne suyunda ıslatın. Islatılan bisküviler bir kaba sırayla dizin. Hazırlanan kremanın yarısını bisküvilerin üzerine dökün. Tekrar bisküvileri dizin ve kalan kremayı sürün. Hazırlanan tiramisuyu dolapta 2 saat bekletin ve üzerini kakao ve vişne taneleri ile süsleyerek servis edin.
" } ] }